Zakelijk

U geniet van de zeer gunstige motor-bijtelling

Voor een motorfiets moet je net als voor een auto bijtelling betalen. Maar die is erg gunstig. Voor een motor moet je de totale jaarlijkse kosten bepalen. Vervolgens reken je de kosten per kilometer uit. De kosten van je privékilometers tel je in je belastingaangifte op bij je inkomen. Maar de woon-werk-kilometers ziet de fiscus niet als privékilometers.

Bij weinig privékilometers blijft je bijtelling dus heel laag. En in tegenstelling tot een auto die je zakelijk rijdt, hoef je voor de fiscus geen nauwkeurige kilometerregistratie bij te houden waarmee je bewijst hoeveel privékilometers je per jaar met je motor rijdt. Dat scheelt je ook rompslomp.

Voor ondernemers is er nog meer voordeel

Ben je ondernemer, dan wordt een motor van de zaak financieel nog gunstiger. Behalve van de lage bijtelling profiteer je dan ook bij de aanschaf van voordelen. Je kunt de btw terugvragen. Dat maakt je motor of Qooder al meteen 21% goedkoper. Daarnaast kun je de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) gebruiken. Dat betekent dat je 28% van de netto aanschafprijs (dus zonder btw) bij je belastingaangifte van je belastbaar inkomen mag aftrekken. Auto’s zijn expliciet uitgesloten van deze regeling, maar motoren niet. Die vallen er dus gewoon onder. Ook dat levert je weer een financieel voordeel op.

Bent u benieuwd wat dit voor u betekent?

Laat het ons berekenen. Onze verkoopadviseurs zijn u graag van dienst met een rekenvoorbeeld op basis van uw situatie.
De Qooder kunt u ook zakelijk inzetten. Denkt u bijvoorbeeld aan bezorging of promotie, kantoorbezoeken, klantbezoeken of gewoon woon-werkverkeer. Eventuele personalisatie met uw bedrijfslogo of tekst behoort tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een kennismaking en gesprek.

Heb je hulp nodig?

Ons team van specialisten staan voor je klaar.

Neem contact op